divendres, 5 d’octubre del 2007

Problemes domèstics

Una vegada, estava treballant en un bar de copes i em passava la nit preparant “gintònics” . Jo pensava que aquest combinat estava passat de moda, que era com demanar un “cubalibre”... però no. La gent no para de demanar-lo, i jo no parava de posar gel, posar gel... i més gel... i quan veia aquells glaçons em venia al cap un petit problema domèstic que no he superat encara.
Es tracta de la glaçonera que tenim a casa. Encara no he trobat una glaçonera en la qual no et caigui ni una sola gota d’aigua en algun dels tres passos següents:

1: omplir d’aigua la glaçonera.
2: trajecte fins al congelador + obrir porta congelador (xunguísim).
3: el moment de deixar-la dins el congelador.

Aquests tres passos són de difícil execució sense derramar ni una sola gota d’aigua, sense deixar aquell inevitable xarquet al marbre, que penses: -AQUEST MARBRE ESTÀ COLLONUDAMENT ANIVELLAT!!!- perquè el xarquet es queda allà, immòbil.
Però ho pitjor encara està per arribar... el complicat moment de treure els glaçons.
Complicat o delicat, tant se val, el cas és que jo, després de donar-li uns cops a la glaçonera o “cubitera”, en català, de “cubitus”, contra l’aigüera cauen dos glaçons i van ràpidament a buscar l’aret de ceba, un ravioli i un troçet d'anciam que no havien pogut passar pel forat de l’aigüera. Llavors corres a rescatar aquells dos glaçons, els agafes amb la mà i obres l’aixeta amb l’objectiu de netejar-los. Quan et dones compte, en la neteja, ja han perdut el 40% del seu volum i llavors penses en els glaçons dels “cubatas”.
Un amic em va dir que els glaçons que compres, si aquells que compres a les benzineres, estan fets d’aigua “destil·lada” i potser és aquest el motiu per el qual duran tant... no ho se... o potser és per el forat que tenen al mig? ...no ho se...
Hi ha gent que sap un munt de coses estúpides, i ara mateix em podria ajudar.

3 comentaris:

VAILIMA ha dit...

Hola feo.
Es veritat, es imposible no posar-ho tot perdut amb l´aigua de la glassonera, quasi tant com no posar-te perdut de llet quan obres un tetrabrick.
Estem a punt de fer un blog del video. :D
Un petó

yunus ha dit...

yo creo que el peor momento es el paso de "fregadera a congelador" y sobretodo, cuando te preparas, en plan, "hoy va a salir bien"... abres la puerta del congelador, llenas la cubitera y cuando ya estas de camino a ponerla dentro del congelador, ves como a cámara lenta se está cerrando la puerta, y piensas "mierda" y ahora que hago, le doy una patada a la puerta, tiro los cubitos....

mercè ha dit...

Estimat neòfit,
a propòsit dels seus problemes domèstics ens abelliria informar-lo sobre alguns dels nous cursos amb reconeixement de crèdits de
lliure elecció per part de la UB,UPF,UPC,URV, així com de la Canyelle's University i del SID (Sitges Institute of Technology).


L'objectiu dels cursos és adquirir els conceptes bàsics de la historiografia del glaç i la familiarització de l'alumne amb l'instrumental domèstic.

1º CURS. Fonaments i transport glaçològics. 3 crèdits.
Temes:
I. Dels beuratges ibers al nitrogen líquid./ II. La Ruta del Glaç a l'Imperi carolingi./ III Formes fàl·liques dels glaçons africans.

2º CURS. Producció, conservació i ús. 3'5 crèdits.
Temes:
I.Aigua de pluja: avantatges i inconvenients./II. Occident vs Orient: de la extracció violenta al ritual zen / III.Glaç i erotisme.

Els cursos s'impartiran al Centre Cívic de la Guineueta durant el curs 07-08. El termini d'inscripcions finalitza el 12 d'Octubre. Les inscripcions es podran fer a qualsevol guingueta (xiringuito), bar, cafeteria, restaurant i gasolinera de la ciutat de Barcelona.

Desitgem que li sigui d'utilitat aquesta informació.

Cordialment,

Secretaria General d'Estudis Especialitzats.