dimecres, 17 de setembre del 2008

Con un par

Aqui us deixo una coseta per a la reflexió, jo encara no sé que opinar, però espero les vostres reflexions. Per cert, de vilanova tenia que ser jejeje....


Enric Duran, activista antisistema que ha estafat 492.000 euros a 39 bancs, ha declarat aquest matí, en una entrevista via Skype a El món a RAC1 que:
- “Sóc fora del país.”
- “Quan vaig començar no em pensava que sortís tan bé, i al final ha sortit millor del que podia haver-me imaginat”. La idea se li acut “a partir de la impotència que vols fer coses i no tens el finançament per fer-ho”.
- “Ja que ho fas i amb la intenció que seràs deutor tota la vida, es tractava de poder treure’n tant com pogués.”
- Ho ha fet dient mentides, “sí, pero al meu nom, la meva identitat era certa; vaig crear tres empreses, la tercera no la vaig arribar a fer servir. […] Els crèdits els anava pagant sempre, fins que al març de l’any passat els vaig deixar de pagar tots a l’hora. […] Mai ningú no va sospitar.”
- Buscava una acció amb diversos objectius: “El finançament de projectes alternatius, la denúncia del sistema financer i crear aquest debat social sobre el paper de la banca”. Els diners, 360.000 euros, “després de les despeses pròpies per tirar l’acció endavant, els he destinat a projectes socials.”
- “A partir d’ara, a veure què passa, quin debat es crea, quina mobilització, i depenent d’això decidiré si torno o si no torno.”
- Anar a la presó “no se me’n fot, però assumia el risc d’aquesta conseqüència”.
- “Continuaré fent el que he fet els últims anys, allà on pugui. Em dedico al canvi social.”

5 comentaris:

El Gordo Cabrón ha dit...

a mi estas bofetadas me gustan.

me gusta que un tio sólo pueda burlarse de todos aunque sea por un segundo.

porque da mal rollo pensar que todo está decidido y que no controlamos ni lo que pensamos.

supongo que al menos se habrá alicatao el cuarto de baño.

Anònim ha dit...

no sé, volia dir algo però no se m'acut res. M'he quedat sense paraules.
només puc dir: quins collons!!

Paperera de reciclatge ha dit...

A mi em sembla collonut el que ha fet aquest tio! Vaig tenir la sort de llegir el diari que ell mateix va financiar i la veritat, el que ha fet és una mostra de la mentira on vivim inmersos. Sembla un acudit que una sola persona sigui capaç de portar a terme una acció així i que li surti tan bé! Ja era hora que algú mogués fitxa...potser és insignificant per a arribar a destapar tot el merder que ens amaguen, però és un moviment, i tots conèixem la teoria del caos...

drapdecuina ha dit...

a mi em fot que els estats reparteixin mils de milions per als bancs... son uns cabrons, que ho reparteixin per la gent, o a cas els qui teniu una hipoteca, el banc us repartirà una mica dels diners que els hi hem donat entre tots...
i una altra cosa, ara resulta que si que hi ha diners als bancs centrals dels estats, i quan es demana per que la penya no es mori de gana diuen que no hi ha prou diners...???

Bueno, no puc dir res que no sabeu ja...

Irene Pujadas ha dit...

home, s'ha quedat amb tothom a lo lindo, tot sigui dit.
a mi em fa gràcia el que ha fet aquest home, en plena crisi i ell aconseguint d'aqui i d'allà i mica en mica s'omple la pica i 492.000 euros al bote amb tota l'alegria. el problema és que ara se'n parlarà durant un temps i després la gent se'n oblidarà i jo suposo que això ell d'alguna manera haurà de pagar-ho i sap greu.
em fa gràcia el teu blog i el grupillo aquest dislèxic, em recorda una mica a tot el rollo mishima. felicitats!