dissabte, 7 de març del 2009

Jo sempre havia dit...


Hi ha coses (noms, frases, cançons...) que he dit malament tota la vida, i que un bon dia dius –Hostia, es deia així?


La Sara, l’altre dia em deia: -la cançó de Marco que diu? Mi mono Amelio y yo? o mi mono Amedio y yo?. Jo, a la cançó de Bola de Drac hi ha una frase que no tinc clar que cony diu: “és un món densí un país encantat on contents tots nosaltres, ara i farem tard”, diu densí?
L’altre dia amb la Carme varem descobrir que el Juanra Bonet (el del CQC), es deia així, quan sempre havíem pensat que es deia Joan Ramonet. Igualment vaig descobrir fa poc que la típica cançó del Ultimo de la Fila deia: “escolta pibe, dame aire con tu abanico” doncs no, es veu que diu “escolta Peter...” Hostia, era així?

Us convido a que compartiu amb drapdecuina aquelles coses que sempre heu pensat que es deien d’una manera, fins que descobreixes que no era així, o aquelles que en tingueu dubtes.


De petit, sempre havia pensat que al Polo Norte feia fred i al Polo Sur calor, després vaig veure imatges del pol sud i ho vaig entendre tot.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

es un món d'ensis un pais encatat!!

Irene Pujadas ha dit...

jo deia un mon d'encens! en plan zen.. i tal.. i no deia "ara i farem tard", jo deia "ara hi farem cap".. i el millor és que mai vaig mirar bola de drac, però vaig acabar aprenent-me les cançons per tot allò de la integració infantil i tal

i amb allò de "qué pasa bueeeey", QUINA RÀBIA! mai he sapigut si és "bueeey" o "gueeey" i recordo que la gent s'ha rigut de mi en plan no ho dius bé i ara encara no sé quina és la versió bona i quina és la inventada.. quin desastre..

drapdecuina ha dit...

ensis! claaaro...
d'encens és brutal jejeje, i ho de "ara hi farem cap/tard" tam´poc ho tinc molt clar...
"güey", buey no.

Fa poc vaig descobrir que Bufala era un animal i no un puestu, jo sempre havia pensat que la Mozzadella de Bufala era del poble de Bufala, com los pimientos de Padrón... son de Padrón no?

miralaella ha dit...

Mira, amb lo "d'un món densí" he rigut, però lo d'"ara farem tard" no t'ho perdono!!!!
Coneixeu la cançó dels Def Con Dos "Alzheimer arrasa"? Doncs una amiga meva deia "Alzheimer es rosa"... així afecta l'alemany aquest que fins i tot t'oblides que les lletres de les cançons han de tenir sentit!

Anònim ha dit...

si t'haguessis baixat els lyrics de bola de drac en català, com jo... "és un mon d'encís,(hechizo)...". El mico es deia Amedio i Manolo García diu "Peter", o això he entés tota la vida...

Borja A. ha dit...

Com cony pot dir "escolta, peter..."!!!!


Noooooooo

Escolta pibe de toda la vida

Que soc de barcelona...

(yo no sabía nunca qué coño decía después. Lo supe cuando llegué aqui a Catalunya: i em moro de calor...no?).

VAILIMA ha dit...

A mi bola de drac ja em va gafar massa grandeta. Però si coneixeu la canço aquella de la tuna "triste y sola, sola se queda la escuela... y los libros..." aquí jo sempre havia dit "enterrados". Clar, com era "en el monte". No va ser fins que vaig saber el que era "el monte de piedad", que vaig descobrir que els llibres "estaban empeñados".

drapdecuina ha dit...

Atenció! Hem de trobar una solució entre tots, avui m'estan dient que a la cançó del Ultimo de la Fila diu "Piquer"... algú ho pot comfirmar amb el llibret, la font d'internet no és fiable jejje

ala, aquí ho deixo

El Gordo Cabrón ha dit...

jo sempre havia dit mono amelio, però el meu germà em va dir que estava malament i per rabias em vaig documentar i sí, es AMEDIO. tot i que amelio es un nom i amedio es com que està a medio hacer.

i la cançó del goku diu "és un món d'encís un pais..." eso fijo

a mi em fa rabia que la gent canti coses com no son, així que jo procuro no fer-ho.

bufala es una vaca, però també un barri badalona!!!

drapdecuina ha dit...

veus, la mozzadella de bufala, badalona. jajaja

Anònim ha dit...

Mentre llegia, m'ha caigut un pèsol al teclat de l'ordinador.

Anònim ha dit...

Escolta Piquer, of course, però és molt més xaxi pibe. i el planeta nàmec és un món d'encís. Ara, jo em vaig passar un estiu sencer cantant "por un beso de la PLACA". i em preguntava "placa"? les plaques dónen petons? es referiria a placa-placa? ein?