diumenge, 10 de febrer de 2008

Problemes domèstics Vol.2

Baixar la basura fa mandra. Fa un pal que t’hi cagues. De fet, la basura a casa nostra produeix tres moments odiosos:
1-Has xafat amb totes les teves forces la merda però el cubell ja no tanca, comences a plantejar-te, seriosament, que potser ja toca canviar la bossa.
2-Treus la bossa però penses -jo ara no la baixo- i la deixes, ben lligada, a prop de la porta.
Penses que ja has fet prou traient la bossa i passes de posar una altra de nova. Al cap d’una estona obres un iogurt i quan vas a tirar la tapa...
3-AH! Merda! no hi ha bossa-. I la tapa de iogurt no és d’aquelles coses que pots deixar sobre el marbre i no passa res, perquè sempre tenen aquell tros pringat amb iogurt. Així que finalment et toca posar la bossa nova.

Però atenció! Jo, que sóc un tiu que pensa moltíssim, vaig trobar una solució a aquest tercer moment odiós i vaig anar posant bosses al cubell, una dintre d’una altra, com les muñecas rusas, així quan treus la que està plena, sempre queda posada una altra. I aixeco la bossa plena mirant a la Carme com dient: -has vist quina idea més bona?- i ella, mira al sostre i agafa aire, i jo super-content ho explico als meus amics, i algú pensa que potser és una idea que es podria patentar i comences a imaginar l’èxit del producte i penses que faries amb els diners de la patent.... Jubilar als meus pares, muntar-li un restaurant al meu germà i pagar-li els deutes. Una casa a Calella a la meva germana i a l’Aleix, la hipoteca del Llure i la Nuri, un laboratori fotogràfic al Jordi, un cinema a la meva cosina, una casa a Mèxic a l’Alex perquè estigui amb la Olinka i el Mateu, retirar al pare de la Carme, una mica de diners a la Sara (que li vaig prometre un dia), als meus tiets i a tots als amics que estimo.Per cert, tindria que està prohibit fer passar les bosses del Mercadona o del Caprabo, com a bosses de basura. Que no veieu que no encaixen al cubell?! Que és molt incòmode home!
Una altra cosa, cada quan s'hauria de canviar o netejar el cubell? Penso, que a casa el tindriem que canviar ja, li preguntaré a la Carme...

9 comentaris:

ernest ha dit...

i el "marru" del café, on el tireu? a la brossa o a la pica?

vix! ha dit...

De toda la vida m'havia fet gràcia tenir el meu cubell d'escombraries. El vaig triar jo. Era perfecte.

Comprava les bosses caríssimes amb autotanca perque tot fos molt asèptic. Però acabava de trobar un bon lloc on guardar el cubell.

Arriba un dia que no hi ha bosses, i per tant, hem de fer servir una del caprobo/consum. Costa una mica d'encaixar, però funciona: ja tenim l'estalvi.

Des d'aquell dia només posem bosses del consum. Però la mandra és perillosa i sovint no ens esforcem en fer-la encaixa. Resultat, al cap de unes quantes bosses, el cubell està brut.

¿com es neteja un cubell? ¿amb la ma i un paper? ¿amb kh-7?

A mi no em mola perdre mitja hora en netejar el cubell i la dona li fastigueja. Això ens planteja una altra pregunta ¿quan costa un cubell?

Els cubells no són cars; per tant l'última baixada d'escombraries incorpora el cubell. Mentrestant no comprem un de nou fem servir bosses del consum penjades del pom de la porta.

Avantatges:
1. no ocupa espai. (és espai "aire")
2. és gratis (si compres, es clar)
3. quan s'omple una poses una altra

Desavantatges:
1. Sovint tenen forats: fuites
2. A ningú agrada tenir merda penjant de la porta.
3. Si es sobreemplenen no es pot fer un nus hermètic.

A hores d'ara continuem amb aquest sistema, que un cop testejats tots dos, ens ofereix majors satisfaccions.

Em fa mandra baixar les bosses.

Visc a un entresol.

Alguna vegada he hagut de posar la bossa al balcó perque feia massa pudor (no tingueu nens si teniu un olfacte fi) i em feia massa mandra baixar. (el contenidor es just davant el portal).

¿moriré de mandra?

raül ha dit...

Desvantatges bossa caprabo/consum:
-s'omplen abans=has de baixar més vegades
-el pot del Mimosin o la cocacola de 1litre no entren del tot=no pots tancar bé la bossa, sempre sobresurt aquell cap d'ampolla ofegat al nus de la bossa.

On guardes tota quella cantitat de bosses? perquè després hi ha aquelles bosses de cartò de tendes més guays que les guardes plegades i cada cop hi ha més i més, quan decideixes tirar unes quantes... buf és "un tema que me tiene to loco"

Jordi ha dit...

Desde la visión d alguien que esta de parasito con los papas....no se que es eso de bajar la basura...cuando era pequeño, si, si, era una de esas faenas que tenias q hacer....pero ahora, ya solo cuando estoy solo...y sorpresa!!!como se llenan tan rapido las bolsas estando solos!!!!...increible, calcula volumen y peso, por dias, muuucha mierda....por cierto aki usamos bolsas mercadona, pq sino??, que haceis con esas bolsas?

vix! ha dit...

Todo lo que comemos ahora viene envasado y empaquetado. así que hay mucho más para tirar.

Yo estoy juntando todas las bolsas de plastico y ordenandolas por supermercado. Cuando tenga 100 de cada las quemaré para comprobar cuales arden más deprisa. La bola incandescente se la tiraré a la cara a algún indeseable; la del lidl ya sé a quién tirarsela.

Así además conseguiré acabar de una vez por todas con la capa de ozono y todas esas tonterías y una gran ola de 500 metros devorará el mundo y podremos hacer un reset.

El fin del mundo llegará de la mano de Cap-rabo

Damisu ha dit...

Pues no habéis tocado el tema del reciclaje. Todo se complica. Ya hacen falta más de una bolsa.
Una con las botellas de cocaloca de 2.5litros. Las cuales hay que ir pisando previamente para que ocupen mucho menos en la bolsa.
Otra con los cartones y plásticos que provienen de cajas de cereales, y envases varios.
Y la de siempre, con toda la mierda junta.

Si da palo bajar una bolsa...ya te cagas con 3. Una de mis "obligaciones" que es bajar la bolsa de la basura, rara vez es realizada. No por desidia sino por olvido. Así que he optado por sacarla al rellano cada vez que se llena. Así siempre me la encuentro cuando salgo a la calle.

No sufráis por los vecinos, se lo vi hacer a uno.

Damisu ha dit...

Ehhh...no nada. Se me ha ido!!

raül ha dit...

Que gran foro amigos. Ah! el reciclaje!
El "hayunatamiento" de Barcelona nos regaló a todos tres magíficas bolsas para separar las cosas, nosotros, al no tener sitio porque si reparten 3 bolsas, primero que repartan pisos grandes para ponerlas, tenemos la del vidre en el recibidor-despacho-zapatero-rebost y se llena enseguida porque los gintónics, las birras y las botellas de vino van que vuelan en casa, me tendrían que poner directamente el container de vidrio en casa o,todavía mejor, pido que me pongan surtidores, igual que hay un grifo de agua, pues uno de gintónic, otro de cerveza y otro de vino, joder que no cuesta nada! Eso si que sería un ahorro en envases.
Por cierto, alguien le quita los tapones a las botellas cuando las tira al container de vidrio? yo no, lo siento.

vix! ha dit...

Yo siempre intercalo objetos inapropiados en los contenedores específicos. Lo hago por motivo humanitario: el día que el mundo se haya concienciado y recicle adecuadamente se perderán los puestos de trabajo de aquellos que se dedican a separar residuos de reciclaje.

Por el mismo motivo compro una balón de futbol al mes, porque los niños son lo primero y que se queden en el paro me daría mucha pena.